Krachtplek

Krachtplek

Wat is jouw krachtplek?
Er zijn veel verhalen geschreven over mythische figuren die een bepaalde plek bezochten om daar troost, kracht of helderheid van geest te ervaren. Zo ging Boeddha naar de Bodhiboom, trok Jezus zich terug in de woestijn en bezocht Jeanne d’Arc een heiligdom op een heuvel.

Deze bijzondere mensen namen bewust voor langere tijd afstand van het ‘gewone’ leven. Zij zochten de afzondering en het contact met de natuur om tot zichzelf te komen en vandaaruit het dagelijks leven weer in te gaan. Ieder bezocht daarvoor een ander soort gebied, een andere plek, waar kracht ervaren werd.

Wat zou het fantastisch zijn als ieder van ons zich een paar weken per jaar terug zou kunnen trekken uit de waan van alle dag om weer in contact te komen met zichzelf. En dit alles dan ook nog op een mooie, bijzondere, persoonlijke krachtplek. De realiteit is anders, maar biedt ook mogelijkheden.

Een krachtplek, ofwel een plek die kracht geeft, is er voor ons allemaal. Misschien heb jij zo’n plek al, misschien moet je die nog vinden. Jouw krachtplek kan bijvoorbeeld in de natuur zijn. Denk aan het polderlandschap, waar je hoofd makkelijk leeg waait of het bos, waar je rustig van wordt.

Ook een ruimte in of om je huis kan een krachtplek zijn of kan een krachtplek voor je worden. Zeker als deze met aandacht wordt gekozen en past bij wat jij daar wilt doen. Denk aan een vaste hoek in een ruimte waar jij yoga kan doen, een lekkere stoel op een rustige plek in huis waar jij fijn kunt niksen of een kamertje waar jij ongestoord kan schilderen.

Dit zijn allemaal voorbeelden van fijne, vaste plekken waar jij je terug kunt trekken en weer even het contact met jezelf kunt ervaren. Een 40-daags verblijf in de woestijn is maar heel af en toe mogelijk. Je regelmatig terugtrekken op jouw krachtplek kan elke dag. En … na even opladen keer je dan voorzien van een vonk van kracht terug naar het ‘gewone’ leven.

Wat is jouw krachtplek? Schrijf het me