Over mij

“Feng Shui en Clearing zijn voor mij bronnen van inspiratie, waarin ik na al die jaren nog steeds weer nieuwe dingen ontdek.”

Vanuit mijn passie en kennis en ervaring heb ik de afgelopen 15 jaar veel mensen, zowel particulieren als ondernemers geadviseerd, geholpen en getraind. Klanten waarderen mijn helderheid, enthousiasme en persoonlijke aanpak.

Mijn leven lang ben ik al bezig met mensen en met huizen. Bezig met hoe mensen die huizen bewonen. Overal waar ik binnenkwam vroeg ik me af hoe het zou zijn om er te wonen of te werken. Met een opleiding in de exacte wetenschappen duurde het even voordat ik me volledig aan deze passie kon wijden en het aandurfde om daarin ook het minder tastbare toe te laten.

In 2001 studeerde ik af als interieurvormgever en stortte ik mezelf in de wereld van de vormen en de kleuren. Feng Shui kwam in 2007 op mijn pad. Daarin vond ik een nieuwe dimensie, een andere manier om met mensen en ruimtes bezig te zijn. Ik vond het voor mij ontbrekende stukje tussen de interieuropleiding en mijn beleving vroeger als kind. Na afronding van de opleidingen Feng Shui en Nine Star Ki bij de Feng Shui Academie o.l.v. Nina Elshof staat de mens en het ‘zich thuis voelen’ in eigen huis of op de werkplek centraal in mijn werk.

Door het volgen van cursussen bij Eric Dowsett en Juno Burger, ontdekte ik in 2012 Energy Clearing. Wat in eerste instantie een techniek leek, bleek veel meer dan dat. Energy clearing geeft duidelijke handvaten om met het leven om te gaan. Deze levenshouding heeft me al veel gebracht en nog iedere keer ben ik blij als ik daarmee voor anderen iets kan doen en spanningen in huis of op persoonlijk vlak weg kan nemen.

Inmiddels voel ik me in mijn werk helemaal in mijn element. Alle kennis en ervaring die mij in het verleden veel heeft gebracht, is verweven in wat en hoe ik de dingen doe. De analytische aanpak vanuit de wetenschap, het werken met klanten in het bedrijfsleven en het lesgeven aan Breda University vormt de ene kant. De wereld van de kleuren en vormen en de wereld van energie en magie is de andere kant. Daaronder valt mijn kennis en ervaring vanuit interieurvormgeving, de Oosterse wijsheid van Feng Shui en de bijzondere wereld van Energy Clearing. Deze combinatie levert mij een optimale mix van mogelijkheden om van een huis een warm, energie gevend en op bewoners afgestemd thuis te maken en een kantoor om te vormen tot een rustgevende en inspirerende werkplek.

Ik woon in Dongen met mijn man en jongste dochter in het allermooiste huis dat ik me voor kan stellen. Verder ben ik een enorme fan van de duinen, van het strand en van mijn drie kinderen.