Kleur

Kleur

“De waarheid ligt voorbij de zintuigen”. Deze intrigerende stelling las ik in een boek van Jan Bommerez. Hij stelt dat ‘achter elk personage in het leven, de innerlijke volmaaktheid van het leven zelf zit’. Die innerlijke volmaaktheid is de kern van ieders potentieel ofwel de kern van dat wat voor ieder individu allemaal mogelijk is.

Wat is jouw kleur?

Daarbij is het niet zo dat het potentieel ontwikkeld hoeft te worden. Het potentieel is er en was er altijd al! Het unieke, het onbekende, het onverwachte ligt in ieder van ons te wachten tot het vrij en tot bloei mag komen. Zoals het kleine, kleurloze zaadje dat een verrassend kleurrijke bloem in zich draagt.

Stel je eens voor hoe de wereld eruit zou kunnen zien als het potentieel dat wij allemaal in ons hebben, tot ontwikkeling zou komen. Als wij allemaal het unieke dat we meegekregen hebben, gaan leven en laten zien. Het zou een onvoorstelbare rijkdom aan kleuren, geuren, vormen en kwaliteiten met zich meebrengen. Een feest voor de zintuigen, zo’n verrassende wereld vol unieke personen. Allemaal anders. Allemaal zichzelf. Allemaal met een heel eigen, bijzondere kleur.

Welke kleur, welke verrassing hou jij nog verborgen? Schrijf het me